Ga terug naar het overzicht

Gert Jakobs staat ook wel bekend onder zijn bijnaam Meesterknecht. De Drentse wielrenner heeft zijn bijnaam te danken aan de diensten die hij zijn team bewees tijdens zijn vijf Tour de France ritten. Hij trok jarenlang de sprint aan voor zijn ploeggenoten en hierdoor konden teamleden als Jean-Paul van Poppel een goede sprint naar de eindstreep trekken. Gert Jakobs fietste niet alleen mee aan de Tour de France, ook was hij deelnemer aan de Olympische Spelen in Amerika in 1984. Met het team bestaande uit Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts redde hij het podium net niet. Zij werden vierde op de 100 kilometer tijdens de ploegenachtervolging. 

Sommigen zullen Gert misschien kennen van het schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij mee aan de wereldkampioen schaatsen. Deze combinatie maakt Gert Jakobs een topsporter met meedere talenten. Een uitgebalanceerde keuze maakte dat hij besloot zich volledig te richten op het wielrennen. Zijn topsportcarrère werd helaas noodgedwongen beëindigd toen hij in 1994 zonder ploeg kwam te zitten. Echter zag Gert dit ok als een nieuwe kans en uitdaging om een succesvolle rol in het bedrijfsleven op te bouwen. Zijn passie speelt ook hedendaags nog een belangrijke rol in zijn leven. Als vaste tafelgast en analist is hij ieder jaar opnieuw terug te zien in het RTL7-programma Tour de Jour. En ook in zijn vrije tijd is hij nog actief bezig met zijn sport. Gedurende het Papendal Bike Event staat er een eigen parcdours tot zijn beschikking: de Gert Jakobs Challenge. Deelnemers kunnen kiezen om dit parcours in drie afstanden af te leggen: 60, 120 of 160 kilometer. Gaat u de uitdaging samen met hem aan?

Gert Jakobs als sportspreker
Als Meesterknecht weet Gert als geen ander hoe het is om een dragende medewerker te zijn in een organisatie. In zijn presentatie 'Zonder meesterknecht geen succes' laat hij zien dat iedereen in een team belangrijk is om het beoogde succes te behalen. Maar hoe houdt men een dragende medewerker gemotiveerd als een ander teamlid er vandoor gaat met de winst? En hoe houd men een team in balans? Met deze vraagstukken heeft Gert dagelijks te maken gehad in zijn wielrencarrière. aan de hand van voorbeelden uit de sport geeft hij met hum aan waar de aandachtspunten moeten liggen in een organisatie om alle medewerkers goed gemotiveerd te houden. Gert benadrukt de rollen van medewerkers binnen het team in tegenstelling tot de taken, waar veelal de nadruk op wordt gelegd. 

Ook kan Gert u iets vertellen over omgaan met tegenslagen. Hoe kunt u na een moeilijke periode sterker terugkomen en verliest u niet uw doorzettingsvermogen? Gert Jakobs motiveert, inspireert en verbindt mensen. 

WielerExperience
U kunt ook kiezen voor een Wielerexperience met Gert Jakobs. Dit is een compleet verzorgde dag met een presentatie en aansluitend een fiets/mountainbiketocht. Voel u een echte wielrenner! Compleet met volgwagen, ploegleider en mechanieker.

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
ActiviteitSportief
Locatie- Binnen
- Buiten
Rubrieken- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Leiderschap
- Omgaan met tegenslagen
- Presteren
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537