Ga terug naar het overzicht

Leontien begon haar carrière al in haar prille jeugd en meteen was duidelijk dat we met een uitzonderlijk talent te maken hadden. Een eerlijke en spontane Brabantse meid vol energie en doorzettingsvermogen. 

De karaktereigenschappen van Leontien resulteerden in een glansrijke carrière vol grote overwinningen en de mooiste sportmomenten in de Nederlandse geschiedenis.

Ze werd 4 keer Olympisch kampioene, 9 keer wereldkampioene, 2 keer winnares van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioene en houdster van het werelduurrecord. Kortom, misschien wel de grootste sportvrouw die Nederland heeft voortgebracht.

Inmiddels heeft Leontien haar wielercarrière alweer geruime tijd achter zich gelaten en is zij in 2005 samen met haar man Michael Zijlaard een eigen bedrijf begonnen; Leontien Total Sports. Leontien geeft o.a. presentaties, spin/wielren/mountainbikeclinics en organiseert jaarlijks Leontien Ladies Ride, een succesvolle fietstoertocht voor vrouwen van alle leeftijden. Sinds 2012 is daar Leontien Ladies Run aan toegevoegd in Rotterdam.

Naast bovengenoemde werkzaamheden zet Leontien zich in voor haar eigen Leontien Foundation die zij in 2008 heeft opgericht. In 2014 zal het eerste Leontienhuis worden geopend; een inloophuis voor mensen met een eetstoornis. Leontien heeft tijdens haar wielercarrière te kampen gehad met anorexia en vindt het ontzettend belangrijk mensen te helpen die te maken hebben met deze vreselijke ziekte. 

Tijdens de presentatie van Leontien van Moorsel vertelt zij haar hoogte- en dieptepunten uit haar carrière. Op een bijzondere manier vertelt zij haar persoonlijke verhaal waarbij duidelijk wordt dat hoe moeilijk de weg soms is, je met vallen en weer opstaan en vooral doorzettingsvermogen ontzettend veel kunt bereiken.

 Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen15
Tijdsduur60 minuten of langer
ActiviteitSportief
Rubrieken- Sport Sprekers
- Top Sporters
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537