Ga terug naar het overzicht

Kan voeding bijdragen aan topprestaties? Zeker! Vraag dat maar aan Erik te Velthuis. Als manager van het topsportrestaurant in de Arnhemhal op Papendal weet Erik daar alles van. Zijn grote passie: al het goede in voeding naar boven halen. Uitgebalanceerde voeding levert namelijk de juiste brand- en bouwstof voor de (top)sporter. Met de juiste voeding kan een topsporter beter presteren. Erik is er echter van overtuigd dat maaltijden niet alleen gezond moeten zijn, maar ook lekker. Door genoeg smaak aan maaltijden te geven worden deze ook goed gegeten. Vooral voor de jonge topsporters die op Papendal trainen is dit erg belangrijk. Door hun leeftijd is het vooral voor hen moeilijk om het belang van goede voeding in te schatten waardoor zij meer waarde hechten aan de smaak van hun voedsel. De gerechten van Erik doorbreken dit.

Samen met sportdiëtiste Brenda Frunt schreef hij het boek Goud op je bord. In dit boek delen zij hun visie op de betekenis van voeding voor topprestaties. Recepten ontbreken in dit boek niet, zodat u de gerechten ook zelf in het gemak van uw eigen keuken kunt maken. Tevens is er aandacht besteed aan de voeding die zij zelf ontwikkeld hebben. Erik bedacht onder andere een speciale sportkwark met voldoende eiwitten voor topsporters. Dergelijke voeding wordt door topsporters meegenomen naar trainingskampen over de hele wereld. Gezond koken hoeft volgens Erik niet ingewikkeld te zijn. In de recepten zitten geen vreemde ingrediënten: het doel is om zoveel mogelijk energie te halen uit uw basisvoeding. Pure gerechten zonder al te veel (slechte) toevoegingen.

De uitdaging van Erik is om voedselverspilling en afvalstromen optimaal laag en duurzaam verwerkt te krijgen en te laten renderen. Daardoor ontstaat er ruimte om met verantwoorde topproducten, biologisch, duurzaam en regionaal te werken in een gezonde bedrijfsvoering en waar tevens een fijn werkklimaat is voor de medewerkers.

Het topsportrestaurant                                                          Het Topsportrestaurant is onderdeel van Sportcentrum Papendal. Dit moderne sportcentrum is ‘thuisplaats’ voor tal van (olympische) topsporters in diverse disciplines. Het topsportrestaurant wordt uitsluitend gebruikt door de topsport op Papendal. De functionele voeding die sporters hier kunnen krijgen is puur en wordt dagvers bereid. 

Door voedingswetenschap, sportdiëtetiek en de kookpraktijk samen te brengen worden de topsporters op Papendal optimaal bediend met innovatieve basisvoeding. Voeding voor inspanning of herstel, gezonde tussendoortjes en reguliere sportmaaltijden met alle benodigde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Erik is voortdurend in gesprek met sporters, voedingsdeskundigen en coaches om de topsporter doelgericht te bedienen. 

Erik te Velthuis als sportspreker
Middels workshops brengt Erik zijn wetenschappelijke kennis in de praktijk. Er worden direct resultaten geboekt in aangepast eetgedrag. Erik zal uitleggen waarom een juiste voedingkeuze niet alleen belangrijk is voor topsporters, maar ook voor de prestaties in het bedrijfsleven. Door zijn kennis toe te passen kan men bijvoorbeeld een dip na de maaltijd voorkomen, langer een energiek gevoel houden of minder snel een hongergevoel krijgen. Dit kan bijdragen aan een gezonde bedrijfsvoering.

Tijdens de meeste presentaties van Erik kunt u zelf genieten van al het lekkers dat op tafel staat. Kies bijvoorbeeld voor een kijk-, luister-, proef- en voelpresentatie waarbij u tijdens de lunch meer te weten komen over wat er op tafel staat. Informeer hier gerust naar bij onze medewerkers. Kortom: met Erik als spreker beleeft u een informatieve en smaakvolle dag.

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Innovatie
- Voeding & Gezondheid
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537