Ga terug naar het overzicht

Sportbestuurder Joop Alberda wordt ook wel bondendokter genoemd. Hij heeft een ongekend talent voor het besturen van sportorganisaties en tevens een indrukweekend CV waarbij hij in verschillende sportdisciplines succes heeft geboekt. 

Joop werd bekend onder het grote publiek toen hij in 1996 als coach naar de Olympische Spelen ging. Met de volleybalheren won hij in Atlanta de gouden medaille. Deze zenuwslopende wedstrijd werd later als Sportmoment van de 20e eeuw uitgeroepen en Joop Alberda daarbij als beste volleybalcoach ter wereld. Een jaar na de Olympische Spelen werd Joop door NOC*NSF benaderd voor de functie van technische directeur. Gedurende acht jaar heeft Joop als onderdeel van deze positie een aanzienlijke bijdrage geleverd aan vijf Olympische Spelen.

Joop is continu bezig om het Nederlands topsportklimaat te verbeteren. In 2005 werd hij ook benoemd tot Sportmanager van het jaar. Het jaar erop ging Joop een nieuwe uitdaging aan als technische directeur van de Nederlandse volleybalbond. In de vier jaar dat hij hier werkzaam is geweest, heeft Joop ook verschillende interim-klussen voor zijn eigen bedrijf uitgevoerd. Hij werd bijvoorbeeld door Guus Hiddink gevraagd om het beleid voor het Russische voetbal uit te stippelen. Ook heeft hij de Cervélo Wielerploeg naar een hoger niveau gebracht en is hij technisch directeur a.i. bij de Atletiek Unie geweest. Strategisch inzetbaar voor alle sporten waarbij zijn trainings- en coachtalent optimaal heeft kunnen benutten. Vandaag de dag is Joop Alberda technisch directeur van de KNZW (Koninklijke Nederlanse Zwembond). 

Dat Joop ook talent is in coaching in het bedrijfsleven bewees hij enkele jaren geleden in het televisie programma Werkzat van de RVU educatieve omroep. Hij begeleidde in hier acht mensen naar een nieuwe carrière. 

Joop Alberda als sportspreker                                               Joop Alberda trainde met zijn team veel op Olympic Training Centre Papendal en kan u alles vertellen over inspirerend leidinggeven. Hij kan u helpen om de teambuilding binnen uw organisatie te vergroten. Met zijn ervaring als interim-manager werd hij in verschillende organisaties gevraagd, vaak drastisch, veranderingen door te voeren. Joop is in te zetten bij strategische vraagstukken als het gaat om de thema's verandermanagement, time-management en inspirerend leidinggeven. 

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
LocatieBinnen
Rubrieken- Coaching
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Innovatie
- Leiderschap
- Mentale training
- Ondernemerschap
- Presteren
- Talentontwikkeling
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen.



 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537