Ga terug naar het overzicht

Max Caldas is een nuchtere coach die het liefst midden in het team staat. Met zijn hulpvaardige leiderschapsstijl wist én weet hij grote successen te boeken. Een van zijn hoogtepunten als coach bereikte Max Caldas tijdens de Olympische Spelen van 2012 in London. De Nederlandse hockeydames sleepten hier de gouden medaille binnen.

Het winnen van een Olympische medaille in zijn rol als coach was voor Max niet onbekend. In 2008 behaalde hij reeds een gouden plak als assistent-bondscoach van het damesteam tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Na afloop van deze Spelen vertrok Herman Kruis als bondscoach en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zag geen betere kandidaat om hem op te volgen als Max Caldas. Het succes van 2012 wist Caldas voor te zetten en in 2014 werd hij met het damesteam dan ook Wereldkampioen. Na dit toppunt besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan en wordt bondscoach van het Nederlandse mannenteam. 

Op zeer jonge leeftijd was het inzicht voor de hockey al zichtbaar bij Max. Opgegroeid in Buenos Aires speelde Max op zijn 19e in het Argentijns Nationaal Team. Als twintiger verhuisde hij naar Nederland en startte zijn carrière bij de club Klein Zwitserland. Zijn droom als sterspeler van het Nederlandse team wordt helaas door een blessure geen werkelijkheid. Echter was voor hem de keus duidelijk zijn passie en kunde aan jonge spelers over te dragen en hen in zowel de weg naar evenals op de top te begeleiden. In augustus 2012 werd Max Caldas koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in Orde van Oranje-Nassau. 

Max Caldas als sportspreker
Max is kind aan huis op Papendal. Waar hij voorheen met het damesteam trainde en verbleef, doet hij dit vandaag de dag met het mannenteam. Hij ziet de overeenkomsten van topsport versus vergaderen en deelt zijn ervaring met betrekking tot leiderschap, coachen en ontwikkelen van talent dan ook graag. Zonder gebruik te maken van een hiërarchische insteek weet Max succesvol leiding te geven aan een team. Uniek en vol ruimte voor talent om zich verder te ontwikkelen. Hij brengt teamleden dichter bij elkaar waardoor een samenwerking vlotter en efficiënter verloopt. Interactiviteit tijdens bijeenkomsten is hetgeen Max Caldas typeert. 

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Coaching
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Leiderschap
- Presteren
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537