Ga terug naar het overzicht

Maurits Hendriks is een internationaal geschoold hockeycoach uit Nederland. Hij startte zijn studentenleven met de studies Rechten en Communicatie, maar merkte al snel dat zijn interesse meer richting de sport en coaching lag. Als twintiger vertrok hij naar het buitenland waar zijn interesses voor coaching en trainerschap verder ontplooiden. Tijdens het reizen bezocht hij verschillende toernooien en groeide zijn passie voor het vak. 

Eenmaal terug in Nederland startte zijn carrière als hockeycoach bij hoofdklasser Amsterdam. In 1995 maakte hij de overstap van HGC in Wassenaar en het jaar daarop pakte hij met dit team de landstitel in de hoofdklasse. Dit succes leidde tot een nieuwe uitdaging als assistent bondscoach naast Roelant Oltmans. Samen wonnen zij een gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta. Roelant maakte in 1998 plaats voor Maurits. Als bondscoach won Maurits nogmaals goud tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000.

Na dit succes vond Maurits zijn plek als technisch directeur van de hockeybond in Spanje en een functie als bondscoach voor dit team volgde snel. Hij wist het teamgevoel naar een hoger niveau te brengen en opnieuw uitzonderlijke prestaties neer te zetten. Hij won onder andere de Champions Trophy in 2004 en de Europese titel in 2005. Een zilveren medaille op het EK in 2007 is de overwinning waar hij zijn carrière in Spanje mee afsloot. 

Maurits Hendriks is sinds 2008 technisch directeur bij NOC*NSF en bekleeddde op de Olympische Spelen van Londen in 2012 de functie van Chef de Mission. Als boegbeeld van deze spelen was zijn streven het optimaal voorbereiden van de sporters, evenals het motiveren hiervan. Die rol vervulde hij opnieuw in 2014 tijdens de Olympische Spelen van Sochi. Ook in 2016 gaat Maurits de medaillekansen voor Nederland verhogen als Chef de Mission gedurende de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Maurits Hendriks als sportspreker
Maurits is perfect inzetbaar voor coaching en innovatieve trajecten en een talent in het ontwikkelen van teambuilding. Hij beschikt over veel ervaring met vraagstukken als het gaat om talentontwikkeling, samen en hoe om te gaan met cultuurverschillen. Een team dichter bij elkaar krijgen om vervolgens een gezamenlijk doel te bereiken, ook wanneer de teamleden letterlijk elkaars taal niet spreken. Of het samenbrengen van diverse disciplines tot een eenheid. Maurits kan door zijn jarenlange ervaring de vertaalslag maken naar uw organisatie. Hij kan helpen de teamspirit te verhogen en hij kijkt mee of doelen realistisch zijn voor het team. 

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
LocatieBinnen
Rubrieken- Creatief
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Innovatie
- Leiderschap
- Ondernemerschap
- Presteren
- Talentontwikkeling
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537