Ga terug naar het overzicht

In de bosleewereld staat Esmé Kamphuis ook wel bekend als the flying doctor. Deze bijnaam kreeg zij door haar achtergrond in de medische wereld. Zij was namelijk de enige Nederlandse arts die deelnam aan de Olympische Winterspelen in Sochi (2014). Als stuurvrouw van het Nederlandse dames bobsleeteam behaalde zij samen met Judith Vis de vierde plaats. Als jong meisje droomde Esmé van deelname aan de Olympische Spelen. Deze droom werd in 2010 werkelijkheid toen zij amen met Tine Veenstra mee mocht doen aan de Winterspelen in Vancouver. Hier behaalden zij de 8e plaats. In de zomer van 2014 kondigde zij aan haar carrière in de bobsleesport te beëndigen.

Voor Esmé was het direct helder welke kant zij op wilde gaan. Na de Olympische Winterspelen in Sochi heeft zij haar studie geneeskunde een vervolg gegeven en is zij aan de specialisatie gynaecologie begonnen. Inmiddels werkt Esmé in het Medisch Centrum Alkmaar. 

Esmé Kamphuis is een bruisende persoonheid die leeft volgens plan. De combinatie topsport en een zware studie vergt uiteraard veel van jezelf. Gedurende haar deelname in het onderzoek van NOC*NSF wat win je met sport sprong er één ding voor haar uit: doorzettingsvermogen. "Door topsport leerde ik doorzettingsvermogen te ontwikkelen maar ook het werken in teamverband, het omgaan met teleurstellingen en het adequaat reageren op stresssituaties. Allen zijn belangrijk om jezelf goed te kunnen ontwikkelen." vertelt zij ons. 

Esmé Kamphuis als sportspreker
Esmé Kamphuis straalt energie uit en neemt u graag mee in haar enthousiasme en gedrevenheid om uit te willen blinken in zowel de sport als in een maatschappelijke carrière. Esmé legt u in circa 60 minuten uit hoeveel het zakenleven op topsport lijkt. Deze winter krijgt de bobsleesport een prominente plek binnen Hotel Papendal. Esmé Kamphuis als sportspreker op uw zakelijke evenement is dan ook een absolute aanrader. 

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur
Rubrieken- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Omgaan met tegenslagen
- Presteren
- Talentontwikkeling
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537