Ga terug naar het overzicht

Gerard Nijboer kennen sommigen als de Marathonloper met de losse veter. In de slotfase van de Marathon van Amsterdam stopte Gerard plots. Tot verbazing van het publiek rende hij na een korte veterstrikpauze weer door tot de finish, waar hij een Nederlands record behaalde. Het record dat hij in 1980 behaalde, wist Gerard op zijn naam te houden tot aan 2003. Imposant is dat Gerard in totaal vier keer de Marathon van Amsterdam heeft gewonnen.

Anderen zullen Gerard vooral kennen van de Olympische Spelen in 1980. In Moskou wist hij een zilveren medaille in de wacht te slepen. Tijdens de twee Olympische Spelen die hierop volgden, ging hij ook van start maar viel hij buiten de prijzen. Nadat Gerard in 1982 Europees Kampioen werd, ontving hij de titel Sportman van het jaar

Wat velen niet weten is dat Gerard enige tijd werkzaam is geweest als verpleger. Deze tijd heeft hem gestimuleerd om na het beëindigen van zijn topsportcarrière het bedrijfsleven in te stappen. Gerard Nijboer heeft een eigen bedrijf genaamd Loopadviezen. Dit bedrijf faciliteert naast loopadvies ook in de organisatie van diverse loopevenementen. Zijn adviserende en motiverende teksten zijn te lezen in diverse loopsportbladen. Hiernaast is Gerard actief als bondscoach en coördinator wegatletiek van de Atletiekunie.

Gerard is daarom ook een bekende van Papendal. Hij is niet alleen sportspreker maar hij geeft ook hardloopclinics tijdens de sportweekenden van Papendal. Bij dit laatst genoemde begeleid hij alle lopers van begin tot eind en voorziet de sporters van advies en tips gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Zelf traint Gerard ook veel op de atletiekbaan op Olympic Training Centre Papendal. 

Gerard Nijboer als sportspreker                                          Gerard weet wat doorzettingsvermogen is. Om doorzettingsvermogen te ontwikkelen dient men beginnen bij de basis: doelen stellen. Gerard legt u uit hoe u reële doelen kunt stellen zodat ook u uw talent verder kan ontwikkelen. Een andere voorwaarde voor doorzettingsvermogen is het vitaal voelen van lichaam en geest. Gerard zal zijn eigen ervaringen delen die hij opdeed als topsporter en verpleger.


Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Presteren
- Voeding & Gezondheid
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537