Ga terug naar het overzicht

Gerard Kemkers is een Nederlandse oud-schaatser en schaatscoach. Als sporter bereikte hij zijn hoogtepunt in 1988 toen hij brons won op de 5.000 meter tijdens de Olympische Spelen in Calgary. De meeste mensen kennen Gerard Kemkers echter vooral als coach. Nadat hij zijn opleiding voor Lichamelijke Opvoeding had afgerond vertrok hij naar Amerika om daar het schaatsen weer op te pakken, nu naast de baan: als coach. Gerard is ruim vier jaar Nationaal en Olympisch hoofdcoach geweest bij de Amerikaanse Schaatsbond.

In 1999 maakte Gerard de overstap naar Nederland en werd hij bondscoach bij de KNSB. In 2002 startte hij als coach bij een nieuwe schaatsploeg TVM. Met topschaatsers als Jochem Uytdehaage en Carl Verheijen boekte hij veel succes. Vanaf 2005 wist hij nieuwe talenten als Sven Kramer, Ireen Wüst en Koen Verweij naar een hoger niveau te brengen.  

In 2006 werd Gerard benoemd tot Coach van het Jaar als eerbetoon voor zijn bijzondere prestaties. Wat hij toen nog niet wist is dat hij nog vier gouden Olympische medailles zou winnen. Zo won talent Sven Kramer tijdens de Olympische Winterspelen in 2010 met goud op de 5.000 meter en ook Ireen Wüst wist een gouden medaille op de 1.500 meter te behalen. Die spelen had hij echter nóg een gouden medaille verwacht, namelijk op de 10 kilometer. Sven werd tot overmaat van ramp gediskwalificeerd, toen Gerard hem de verkeerde bocht in stuurde. Maar Gerard wist zich opnieuw te bewijzen als topcoach toen hij in 2014 opnieuw met Sven Ireen Wüst goud pakte. Toen TVM na de Olympische Spelen besloot als ploeg niet verder te gaan, stopte Kemkers als schaatscoach.

Op dit moment is Gerard performance manager van Topsportzorgcentrum bij FC Groningen. Hij houdt zich bezig met het opzetten van een Performance Centre dat wordt ingezet om de jeugdteams van FC Groningen op te leiden en te ontwikkelen. Men verwacht dat dit project in 2018 gerealiseerd is. Aan het topsportcentrum zal ook een zorgcentrum verbonden zijn. Op langer termijn is het de bedoeling dat ook andere atleten gebruik kunnen maken van het topsportcentrum.

Gerard Kemkers als sportspreker
Als coach wordt Gerard Kemkers gekenmerkt door zijn passie en gedrevenheid. Dit zal u ook merken tijdens zijn presentatie. Gerard is een ambitieuze man met een gedreven karakter. Hij kan u alles vertellen over coaching en leiderschap. Teamwork en motivatie zijn daarbij belangrijke kernbegrippen.

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Coaching
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Omgaan met tegenslagen
- Presteren
- Talentontwikkeling
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537