Ga terug naar het overzicht

Bas van de Goor is een Nederland oud-volleyballer die als Middenman twee keer deelnam aan de Olympische Spelen, zowel in 1996 evenals in 2000. Tijdens zijn eerste Spelen in Atlanta bereikte hij het toppunt van zijn carrière door met zijn team de Olympische gouden medaille te winnen. Bas speelde in totaal 295 interlands en won driemaal de Champions League.

 Toen Bas in 2003 te maken kreeg met diabetes merkte hij dat het beoefenen van sport een positief effect had op de symptomen die hij hiervan mocht ervaren. Hierdoor heeft hij nog twee jaar met veel plezier zijn sport mogen beoefenen alvorens een switch te maken naar de functie van technisch directeur bij volleybalclub Piets Zoomers/Dynamo in Apeldoorn. Hier leerde hij al snel dat hij zijn kennis en positieve ervaringen over sport en diabetes met anderen wilde delen. Zo werd in 2006 de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) opgericht. De missie van de stichting is om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen door middel van sport. De BvdGF is gesitueerd op het terrein van Papendal in Arnhem en organiseert diverse sportieve activiteiten voor eenieder die met deze ziekte kampt. Daarnaast is Bas van de Goor tevens ambassadeur van het Diabetes Fonds.

 Bas wil structureel aandacht vragen voor sport, gezondheid en diabetes. Hij schreef in 2008 het boek High on Insulin. Dit boek laat zien hoe hij met zeven andere personen met diabetes én met een medisch team, de Kilimanjaro beklimt. Met deze tocht wil hij duidelijk maken dat er met diabetes heel goed te leven is, helemaal als men sport. 

Bas van de Goor als sportspreker
Bas van de Goor weet als geen ander hoe het is om met tegenslagen om te gaan. Hij wist deze om te buigen in iets positief en zo ontstonden nieuwe ambities en passies. Bas weet hoe u uw doelen kunt bereiken en hier zal hij tijdens zijn presentaties over vertellen. Uiteraard kan hij u ook alles vertellen over de effect van sport op diabetes. Bas verzorgt ook volleybal clinics op maat. U maakt niet alleen kennis met de volleybalsport, ook leert u op een nieuwe manier samenwerken. Kortom: een sportieve clinic voor teambuilding.  
Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Coaching
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Omgaan met tegenslagen
- Ondernemerschap
- Presteren
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537