Ga terug naar het overzicht

Gertjan van der Linden, geboren op 4 november 1966, is een voormalig paralympisch sporter en huidig bondscoach van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Op vierjarige leeftijd verloor hij bij een ongeluk zijn beide onderbenen, maar dit heeft hem er nooit van weerhouden te gaan sporten. “Ik kan niets bedenken dat ik niet kan doen”, aldus de positieve Gertjan. Zijn passie voor de sport vindt zijn oorsprong op dertienjarige leeftijd bij het zwemmen en is na de Paralympische Spelen van 1980 overgegaan in basketbal. En niet zonder succes! Gertjan nam deel aan verschillende Nationale-, Europese- en Wereldkampioenschappen en heeft als rolstoelbasketballer 520 interlands op zijn naam staan. Tevens heeft hij deelgenomen aan vijf opeenvolgende Paralympische Spelen tussen 1988 en 2004.

Sinds 2005 is Gertjan van der Linden in dienst bij de Nederlandse Basketball Bond en is op dit moment bondscoach van het Nederlandse vrouwen rolstoelbasketbalteam: de Dutch Angels. Met hen traint hij op het terrein van Papendal. Gertjan is van mening dat er een groot verschil bestaat tussen een bondscoach van een valide of invalide sporter. Vaak beginnen sporters pas na het revalidatieproces met rolstoelbasketbal. Hij coacht hen niet alleen bij de sport zelf, maar leert hen ook hoe er überhaupt met een rolstoel gesport kan worden. Het grote voordeel in deze tak van sport vindt hij de grote wilskracht van invalide sporters. Op 26 april 2002 is Gertjan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gertjan van der Linden als sportspreker
Gertjan van der Linden kan u alles vertellen over inspirerend leidinggeven. Hij kan u helpen om de teambuilding binnen uw organisatie te vergroten. Ook weet hij als geen ander hoe het is om te werken naar (nieuwe) doelen. Gertjan verzorgt bovendien rolstoelbasketbalclinics voor uw medewerkers. Tijdens deze clinics ervaren zij een nieuwe manier van samenwerken en elkaars kwaliteiten ontdekken. Gertjan behandelt tijdens zijn clinics ook thema’s als doorzettingsvermogen en bewustwording van het maatschappelijke doel. De clinics kunnen afgestemd worden op uw wensen.

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Coaching
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Omgaan met tegenslagen
- Ondernemerschap
- Presteren
- Talentontwikkeling
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537