Ga terug naar het overzicht

Boksers zijn vechters: vechters voor succes. Arnold Petrus Maria Vanderlyde, geboren op 24 januari 1963, vocht van jongs af aan voor zijn idealen. Hij is er van overtuigd dat succes voor iedereen haalbaar is en dat bewees hij als drievoudig bronzen medaillewinnaar tijdens de Olympisch Spelen in 1984, 1988 en 1992. Daarnaast werd Arnold driemaal Europees en achtmaal Nederlands kampioen. Dankzij deze prestaties werd hij benoemd tot sportman van het jaar 1991. In de voorbereiding naar de Spelen trainde Arnold veel op het terrein van Papendal. Na zijn laatste Olympische Spelen in 1992 besloot hij zijn topsportcarière in te ruilen voor een focus op het bedrijfsleven. 

Arnold Vanderlyde bleef echter wel verbonden met zijn passie en legde een link tussen topsport en het bedrijfsleven. De combinatie van de ervaringen die hij had opgedaan tijdens zijn sportloopbaan en studie aan de Hogeschool voor Sportmanagement, brengt hem nu in de gelegenheid om workshops en trainingen te verzorgen. In 2001 werd hij door het bestuur van de Nederlandse boksbond aangesteld als commissaris Olympisch boksen.

In 2009 publiceerde Arnold een boek Fighting for success waarin zijn Fighting-model centraal staat. De letters van fighting staan voor de tien fundamentele waarden en karakter- eigenschappen (onderverdeeld in acht thema’s) die leiden naar succes: fysieke staat, intelligentie, groeistrategie, humor, tolerantie, interesse, normen & waarden en geluk & gezondheid.

Arnold Vanderlyde als sportspreker
Arnold geeft een body en mind workshop voor medewerkers die toe zijn aan een frisse wind. Hij past zijn eigen model Fighting for succes toe op uw organisatie. Belangrijk uitgangspunt hierbij is action learning”. Fighting for succes is hiermee een integratie van theorie, praktijk, sport en ontspanning. De workshop is er op gericht mensen te overtuigen van hun fysieke en mentale kracht. Bij uw medewerkers worden alle zintuigen op scherp gezet om ze bewust te maken van hun fysieke en mentale mogelijkheden om van daaruit de uitdaging van succes te ontdekken.


Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Coaching
- Grenzen verleggen
- Presteren
- Talentontwikkeling
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537