Ga terug naar het overzicht

Erben Wennemars werd in Nederland bekend onder de naam Kees Roeiboot. Deze naam heeft hij toentertijd zelf verzonnen, omdat men zijn naam moeilijk kon onthouden. Tegenwoordig zal niemand zijn werkelijke naam snel vergeten. Erben heeft veel indruk gemaakt met zijn successen. Echter heeft hij ook te maken gehad met enkele tegenslagen. Zo viel Erben in 1998 tijdens de Olympische Spelen van Nagano doordat de Noor Njös naar zijn baan gleed en Erben niet kon ontwijken. Erben liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en in de jaren die volgden was hij succesvoller dan ooit.

Erben was vooral gespecialiseerd in de sprint- en middenafstanden (500, 1000 en 1500 meter). In totaal behaalde hij elf nationale titels op de verschillende afstanden. In 2003, 2004 en 2005 werd hij wereldkampioen op diverse afstanden: twee keer een wereldtitel voor de 1000 meter, één keer voor de 1500 meter en drie keer voor de ploegenachtervolging. Voor zijn overwinningen werd hij in 2004 benoemd tot Sportman van het jaar. Wat men toen echter nog niet wist, is dat zijn hoogtepunt nog moest komen. In 2006 sleepte hij voor Nederland namelijk nog twee bronzen medailles binnen tijdens de Olympische Spelen van Turijn.

In 2010 stopt Erben met schaatsen en maakt zo plaats voor zijn carrière als communicatiemanager bij Randstad. Daar liet hij het niet bij. In 2012 richt Erbens zijn eigen bedrijf Natuurijs op. Een bedrijf dat biologisch yoghurtijs verkoopt, waarbij de winst gebruikt wordt om het Jeugdsportfonds te ondersteunen waar hij tevens ambassadeur van is. Erben is een ware duizendpoot. De afgelopen jaren is hij namelijk ook aan de slag geweest als Lid van het Comité 200 jaar Koninkrijk, hardloopambassadeur van de MeeùsRunClub, adviseur bij merkactivatiebureau Kumpany, schaatstrainer van amateurschaatsers en voetbalcoach. Inmiddels is Erben het vaste gezicht bij de NOS Studio Sport rondom de schaatswedstrijden. 

Erben Wennemars als sportspreker
Erben is bij het publiek geliefd om zijn enthousiaste, ambitieuze en gedreven karakter. Hij geniet van het breken van barrières en records, en weet alles van intrinsieke motivatie en vertelt u hier graag meer over. Hij ondersteunt u bij het verleggen van grenzen. Door alle ervaringen die hij heeft opgedaan in het bedrijfsleven, weet hij zijn topsportersmentaliteit uitstekend te vertalen naar uw organisatie. Erben weet iedereen op zijn of haar gemak te stellen met zijn scherpte en humor.

 


Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur1,5 uur
Rubrieken- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Ondernemerschap
- Presteren
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537