Ga terug naar het overzicht

Francesco Wessels is misschien nog een onbekende naam voor u; hij wordt niet vaak genoemd in de media. Dit komt omdat hij vooral achter de schermen van de topsport werkzaam is. Francesco is een onmisbare schakel geweest bij verschillende topprestaties. Hij is trainer en coach voor de Masterclass Coaching van NOC*NSF en begeleidt diverse (Olympische) coaches. Hij richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de Nederlandse bondscoaches. Hij ondersteunt de ontwikkeling van de coach op het gebied van leiderschap, groepsdynamische processen en mentaal vormende aspecten. Kortom, het effect van het gedrag van een coach in relatie tot de prestatie van de topsporter of het team.

Francesco biedt deze topcoaches vooral reflectie. De manier waarop zij leiding geven maakt deel uit van de prestatie van de sporter. Hij is daarin gespecialiseerd in de mentale processen en de verschillende leiderschapsstijlen. Francesco onthoudt zich van een oordeel over sporttechnische zaken. De kennis over mentale processen en coaching is Francesco niet zomaar aan komen waaien. Hij is ruim twintig jaar werkzaam geweest voor defensie. In dienst van de luchtmobiele brigade heeft hij dienst gedaan in gebieden waaronder voormalig Joegoslavië en Afghanistan. In deze periode heeft hij zijn eigen weerbaarheid vergroot en zich verdiept in de mentale processen van anderen.

Francesco Wessels als sportspreker
Francesco heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in coaching. Dit talent zet hij met liefde in voor de topsport, maar brengt met net zo veel plezier en passie uw organisatie naar een topniveau. Francesco kan managers van een organisatie naar een dergelijk niveau brengen, waarbij zij in staat zijn het uiterste uit hun werknemers te halen. Dit zal leiden tot betere bedrijfsresultaten. Tevens zal Francesco leiders een handvat in zelfreflectie bieden dat tot een beter leiderschap leidt. Tot slot vertelt hij u alles over moed, weerbaarheid, doorzettingsvermogen, durf, inzet, leiderschap onder extreme omstandigheden, het beïnvloeden van persoonseigenschappen en teamgevoel. Eigenschappen waar hij alles over heeft geleerd door te doen in plaats van te denken. 

Trainer binnen uw organisatie
Francesco is niet alleen inzetbaar als sportspreker, ook treedt hij graag op als trainer binnen uw organisatie. Hij kan u helpen als team analist, vormer, opleider of beïnvloeder van gedrag. Francesco levert maatwerk voor uw organisatie. Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur
Rubrieken- Coaching
- Doelen stellen
- Grenzen verleggen
- Leiderschap
- Mentale training
- Omgaan met tegenslagen
- Ondernemerschap
- Presteren
- Talentontwikkeling
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537