Ga terug naar het overzicht

Henk Lubberding staat bij velen op het netvlies als de hard werkende meesterknecht, die kilometers lang op kop reed. In een razend tempo op weg naar de finish, rijdend voor zijn ploegmaten.

Zijn lijst van persoonlijke prestaties is niet minder indrukwekkend. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen en won de klassieker Gent-Wevelgem. Maar liefst dertien keer reed hij de Tour de France, waarin hij drie etappeoverwinningen boekte, de witte trui won, in het geel reed en driemaal bij de eerste tien in het eindklassement eindigde.

Tijdens zijn wielerloopbaan werkte Henk zich op tot wegkapitein. Dit hield in dat hij de renners motiveerde en stuurde, vooral daar waar stagnatie optrad. Henk heeft maar liefst 28 jaar gekoest (van zijn 11e t/m zijn 39e). 

Wat was de belangrijkste succesfactor van de ijzersterke wielerploeg van Peter Post, die jarenlang de koersen beheerste in binnen en buitenland? Het toverwoord was ‘samenwerking’ legt Lubberding uit. Iedereen was even waardevol, we hadden respect voor elkaars specifieke talenten en we wisten door samenwerking de krachten binnen onze groep optimaal te gebruiken. Deze filosofie van ‘samen sta je sterk’ past Henk nu toe bij Teambuilding met Lubberding.

 Topsport geeft alleen maar optimale resultaten als structuur, planning en communicatie optimaal werken. In het bedrijfsleven is dit zeker niet anders! Aan bedrijven, organisaties en groepen biedt hij een op maat gesneden mix van communicatie- training, gezelligheid en ontspanning, waarbij de groepsdynamiek centraal staat. Het programma is dusdanig ontworpen dat het voor iedere deelnemer, met welke beperking dan ook, geen probleem is mee te doen. 

In Teambuilding met Lubberding maakt Henk gebruikt van de 6 Cols:

  • Communicatie is het begin van alles: Goede communicatie is immers de beste methode om samen opdrachten uit te voeren.
  • Coördinatie: Binnen het team moeten de taken uiteraard worden verdeeld. De verschillende onderdelen van een opdracht moeten in de juiste volgorde worden uitgevoerd. Natuurlijk leiderschap ontstaat hierbij vanzelf.
  • Confrontatie: Als de samenwerking niet soepel verloopt, wordt de groep direct geconfronteerd met het eigen (on)vermogen. Al snel kan de groep een andere koers kiezen. Dat zulk soort veranderingsprocessen moeilijk zijn , zullen de deelnemers ook in hun dagelijks werk ondervinden.
  • Contacten: In de gezellige en losse sfeer van de natuur ontstaan heel andere contacten dan op de werkvloer. Lubberding verdeelt de groepen zodanig dat collega’s die elkaar niet zo vaak spreken, nu juist bij elkaar in de groep komen.
  • Competitie: Hoe brengt Henk het competitie-element erin? Doordat hij ploegen tegen elkaar opdrachten laat uitvoeren.
  • Collectief: Om de opdrachten goed uit te voeren, moet er worden samengewerkt. Alle spellen en opdrachten zijn op samenwerking gebaseerd. Iedereen heeft zijn of haar eigen waarde in het team. Het succes van een team wordt vooral bepaald door de kracht van het collectief.
Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen8
Tijdsduur3 uur
ActiviteitSportief
Personen- 1 - 10 personen
- 11 - 20 personen
- 21 - 50 personen
LocatieBuiten
Rubrieken- Giro d'Italia
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537