Ga terug naar het overzicht

De nadruk ligt op het samen actief bezig zijn in een prettige en ontspannen sfeer. Nieuwe en voor het team onbekende situaties scheppen kansen om elkaar weer eens objectief en onbevooroordeeld te bekijken. De instructeurs houden zich bezig met het in goede banen leiden van de activiteiten. Rio Sterrenslag is een uitstekende manier om een team dat goed functioneert te belonen. Ook kan dit programma een manier zijn om de groep nader met elkaar kennis te laten maken, men ontmoet elkaar nu op een hele andere en frisse manier.

Een bedrijf of organisatie is voor zijn SUCCES voor een groot deel afhankelijk van een gezond informeel systeem. Dit systeem is gezond als het gedragen wordt door de interacties van daadkrachtige, energieke, levenslustige en GEMOTIVEERDE mensen. De programma’s die wij bieden zijn voornamelijk gericht op het versterken van deze punten.

Het is uiteraard de bedoeling om alle teamleden actief aan het programma te laten deelnemen. Er worden geen extreem hoge eisen gesteld aan het uithoudingsvermogen of de lichamelijke conditie. Indien een deelnemer bij een bepaald spelonderdeel liever aanmoedigt of tactisch meedenkt i.p.v. fysiek meedoet is dat ook prima. Het gaat om SAMEN actief zijn, SAMEN in beweging zijn om problemen op te lossen in een enthousiaste en creatieve sfeer. De opdrachten kunnen óp maat’ worden aangeboden. Tijdens het programma geldt dat een goede SFEER even belangrijk is als het uiteindelijke doel.

Voorbeeld onderdelen

Hieronder ziet u de spelonderdelen voor deze Rio Sterrenslag die gezelilgheid en teamspirit benadrukken. Uit dit aanbod kunt u vooraf aan het evenement een selectie van 6 activiteiten van 20-30 minuten maken naar keuze.

Palmklimmen - De teams proberen in een x aantal minuten zoveel mogelijk bananen uit de boom te plukken! De boom is 5,5 meter hoog en door het omringende luchtkussen kan men nooit hard vallen. Deze palmboom geeft gelijk een exotisch sfeertje!

Rio Voetbal - Wat is Rio zonder voetbal! De teamleden gaan korte, snelle voetbal-proeven uitvoeren zoals balletje hooghouden en slaloms!  Natuurlijk wordt er ook een echt partijtje voetbal gedaan. Onze instructeur zorgt voor een soepel verloop!

Handboogschieten - Men krijgt een korte maar duidelijke uitleg over de basistechniek en gaat vervolgens oefenen op de gereedstaande blazoenen. Dan volgt de wedstrijdvorm waarbij men op de bulls eye gaat mikken! Uiteraard moet men een zo goed mogelijke teamscore gaan neerzetten!

Olympische RIO-breinkraker-estafette - de teams gaan hun krachten zo goed mogelijk verdelen bij deze estafette-loop, waarbij steeds korte stukken hardgelopen moet worden. Uiteraard is het estafette-stokje van groot belang, deze moet zo snel mogelijk over de finish worden gebracht! Naast de 8 hardlopers van het team gaan de andere teamleden zich ondertussen buigen over enkele Olympische- en RIO-kennisvragen! Welk team is snel en heeft een goed brein?

Dress-for-Rio! - De teamleden gaan proberen zo snel mogelijk een teamlid aan te kleden in Braziliaanse kleding, waarbij carnavals-kleding niet geschuwd wordt! Kledingstukken zijn bv pruik, bandana, zonnebril, voetbalshirt, carnavals-boa, zwierig rokje, samba-ballen etc.

 

(Discus)Frisbee-Challenge - Uiteraard starten we met een instructie over de forehand en backhand. Alle deelnemers van het team gaan na het fluitsignaal werpen met frisbees in afgezette vakken, in meerdere pogingen. De teamleden moeten de frisbees vangen om punten te scoren en proberen gezamenlijk zo veel mogelijk meters te werpen/vangen. Een snel en dynamisch spel!

Medaille-race - Er liggen bronzen, zilveren en gouden medailles op de teams te wachten.  Om de medaille-spiegel zo hoog mogelijk te krijgen moeten de teamleden zo vaak mogelijk met een grote 2-persoons step heen en weer om de medailles op te halen.

 Finale spel

Aquaducten opdracht - De teams hebben enkele stukken pijp, waarmee water van de ene pijp naar de andere doorgegeven moet worden. Welk team heeft het meeste water overgebracht in de emmer?

Prijs per persoonop aanvraag
Min. personen
Tijdsduur2,5-3 uur
ActiviteitSportief
Personen- 21 - 50 personen
- 51 - 100 personen
- 101 - 500 personen
- > 500 personen
LocatieBuiten
Rubrieken- Actief
- Recreatief
- Rio
- Sportief
- Teambuilding
 

Stuur activiteit door

Vul hieronder het e-mailadres in waar u de activiteit naar wilt doorsturen en vul uw eigen naam als afzender in. Wij sturen dan direct een e-mail om die persoon op deze activiteit te attenderen. 

Sportcentrum Papendal
Sport & Evenementen

Papendallaan 9, 6816 VD ARNHEM
Tel. 026 - 48 34 537